Kaszka z białą czekoladą

2 listopada 2011, dodał: kasukamaro
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 litra pelnotłustego mleka
1/2 szklanki kaszy mannej
1 szklanka posiekanej białej czekolady
1 łyżeczka miodu
2 jajka
2 łyżeczki masła

Mleko podgrzać w garnku. Do szklanki z kaszą manną dodać parę łyżek ciepłego mleka, rozmieszać a potem przelać szybko do gotującego się mleka. Zagotować, dokładnie mieszając, by nie było grudek. Zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę, dokładnie mieszając.
Jajka ubić z miękkim masłem i dodać do kaszki. Przełożyć do wysmarowanego masłem średniej wielkości naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać 30-35 minut do uzyskania złocistego koloru. Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz