Kaszka z białą czekoladą

2 listopada 2011,
dodał: kasukamaro
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 litra pelnotłustego mleka
1/2 szklanki kaszy mannej
1 szklanka posiekanej białej czekolady
1 łyżeczka miodu
2 jajka
2 łyżeczki masła

Mleko podgrzać w garnku. Do szklanki z kaszą manną dodać parę łyżek ciepłego mleka, rozmieszać a potem przelać szybko do gotującego się mleka. Zagotować, dokładnie mieszając, by nie było grudek. Zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę, dokładnie mieszając.
Jajka ubić z miękkim masłem i dodać do kaszki. Przełożyć do wysmarowanego masłem średniej wielkości naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać 30-35 minut do uzyskania złocistego koloru. Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.