Kaszka z białą czekoladą

2 listopada 2011, dodał: kasukamaro
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 litra pelnotłustego mleka
1/2 szklanki kaszy mannej
1 szklanka posiekanej białej czekolady
1 łyżeczka miodu
2 jajka
2 łyżeczki masła

Mleko podgrzać w garnku. Do szklanki z kaszą manną dodać parę łyżek ciepłego mleka, rozmieszać a potem przelać szybko do gotującego się mleka. Zagotować, dokładnie mieszając, by nie było grudek. Zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę, dokładnie mieszając.
Jajka ubić z miękkim masłem i dodać do kaszki. Przełożyć do wysmarowanego masłem średniej wielkości naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać 30-35 minut do uzyskania złocistego koloru. Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...