Kaszka z białą czekoladą

2 listopada 2011, dodał: kasukamaro
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 litra pelnotłustego mleka
1/2 szklanki kaszy mannej
1 szklanka posiekanej białej czekolady
1 łyżeczka miodu
2 jajka
2 łyżeczki masła

Mleko podgrzać w garnku. Do szklanki z kaszą manną dodać parę łyżek ciepłego mleka, rozmieszać a potem przelać szybko do gotującego się mleka. Zagotować, dokładnie mieszając, by nie było grudek. Zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę, dokładnie mieszając.
Jajka ubić z miękkim masłem i dodać do kaszki. Przełożyć do wysmarowanego masłem średniej wielkości naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać 30-35 minut do uzyskania złocistego koloru. Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...