Kaszanka z porem i ziołami

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Dobra kaszanka nigdy nie jest zła. A doprawiam ją różnie .

Czas : 15- minut

Składniki:

  • 2 średnie kaszanki jęczmienne
  • 1/2 białej części pora
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki smalcu
  • przyprawa ,, Czerwona czubrica ” do smaku ( lub cząber, sól czosnkowa i mielona papryka )
  • majeranek
  • pieprz mielony

Por i cebulkę pokroić w pół plasterki . Na patelni rozgrzać smalec i zeszklić por i cebulę. Kaszanki obrać z osłonek i pokroić na plasterki .Dołożyć na patelnię i podsmażyć mieszając i aż sie zrumieni . Doprawić do smaku czubricą , majerankiem i pieprzem.

Podawać z ziemniakami podsmażonymi na rumiano lub pieczywem .

file1292832467



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...