Kaszanka z porem i ziołami
Artykuł zewnętrzny
Dobra kaszanka nigdy nie jest zła. A doprawiam ją różnie .
Czas : 15- minut
Składniki:
- 2 średnie kaszanki jęczmienne
- 1/2 białej części pora
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki smalcu
- przyprawa ,, Czerwona czubrica ” do smaku ( lub cząber, sól czosnkowa i mielona papryka )
- majeranek
- pieprz mielony
Por i cebulkę pokroić w pół plasterki . Na patelni rozgrzać smalec i zeszklić por i cebulę. Kaszanki obrać z osłonek i pokroić na plasterki .Dołożyć na patelnię i podsmażyć mieszając i aż sie zrumieni . Doprawić do smaku czubricą , majerankiem i pieprzem.
Podawać z ziemniakami podsmażonymi na rumiano lub pieczywem .