Kasza z jeżynami

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki (4 porcje):

1 szklanka kaszy (np. kukurydzianej, pęcak)
1 szklanka mleka
sól
30 dag jeżyn
4 łyżki cukru
1 jogurt.

Przygotowanie:

Mleko zagotować ze szklanką wody, lekko osolić. Wsypać kaszę, gotować aż wchłonie całą wodę, zostawić w ciepłym miejscu. Jeżyny opłukać, zasypać cukrem, podlać małą ilością wody, gotować 5 min. Łyżką kłaść na talerz porcje kaszy, polać sosem jeżynowym, udekorować jogurtem lub wszystko wymieszać.
articleImage1



FORUM - bieżące dyskusje

Ile w Was jest narcyzmu?
U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
dodatkowa gotówka na wesele
Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
Święta Bożego Narodzenia
A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
Dieta przy kamicy nerkowej.
Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...