Kasza z jeżynami

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki (4 porcje):

1 szklanka kaszy (np. kukurydzianej, pęcak)
1 szklanka mleka
sól
30 dag jeżyn
4 łyżki cukru
1 jogurt.

Przygotowanie:

Mleko zagotować ze szklanką wody, lekko osolić. Wsypać kaszę, gotować aż wchłonie całą wodę, zostawić w ciepłym miejscu. Jeżyny opłukać, zasypać cukrem, podlać małą ilością wody, gotować 5 min. Łyżką kłaść na talerz porcje kaszy, polać sosem jeżynowym, udekorować jogurtem lub wszystko wymieszać.
articleImage1



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...