Kasza wigilijna z grzybami

27 lutego 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Smaczna i szybka kasza.

Składniki:

2 szklanki kaszy jęczmiennej
4 szklanki wody po moczeniu grzybów
1 kopiasta garść grzybów suszonych
1 czubata łyżka masła
sól

Grzyby przelać na sitku pod bieżącą wodą,zalać 4 szklankami wrzącej wody,odstawić na 20 min.
Kaszę opłukać na sitku,włożyć do garnka,zalać wodą z moczenia grzybów,razem z grzybami,dodać masło i sól do smaku.
Gotować na małym ogniu,aż woda wyparuje,przemieszać żeby się kasza nie przypaliła.
Zawinąć szczelnie garnek,w gazety,okręcić w kocyk i schować pod kołdrę .
Kaszę można ugotować kilka godzin wcześniej,na wigilie będzie idealna:)
Smacznego.

file1267283552



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...