Kasza jęczmienna z warzywami i sosem jogurtowo-koperkowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kasza jęczmienna z warzywami i sosem jogurtowo-koperkowym

12 kwietnia 2013, dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 1 porcję (jak na zdjęciu):
– 50 g kaszy jęczmiennej perłowej
– kawałek dyni
– pół małej cukinii
– 2 mniejsze pomidory
– 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
– koperek
– ulubione przyprawy (u mnie: zioła prowansalskie, curry)
– oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie kroimy dynię na mniejsze kostki i dusimy na patelni pod przykryciem, na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Cukinię kroimy w plastry, pomidory w kostkę i po ok. 5 minutach dodajemy do dyni. Całość przyprawiamy, mieszamy i dusimy. Ugotowaną i odcedzoną kaszę przekładamy do warzyw i mieszamy. Wykładamy na talerz i polewamy jogurtem naturalnym wymieszanym z koperkiem.

Smacznego :)

file1365776241



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...