Kasza jęczmienna a la bosman

28 listopada 2013,
dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 saszetki Kaszy Jęczmiennej Mazurskiej Halina, 3 dag tłuszczu, 15 dag boczku wędzonego, 10 dag cebuli, 5 dag keczupu, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz do smaku.

Sposób przyrządzenia:

Kaszę ugotować na sypko, obrać cebulę i drobno posiekać. Boczek pokroić w kostkę i częściowo stopić, następnie dodać cebulkę, podsmażyć i połączyć z kaszą. Przyprawić do smaku, dodać keczup i chwilę dusić. Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać serem i zapiec. Smacznego!

file1385640789



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....