Kasza jaglana z jabłkiem i miodem

2 lutego 2015, dodał: Lena
Artykuł zewnętrzny
Śniadanie to najważniejszy posiłek w całym dniu, dlatego zadbajmy o to,aby był zdrowy i dał nam energii do dalszego działania.
Od pewnego czasu w mojej kuchni śniadaniowej pojawił się przepis na bardzo zdrowy, smaczny i tani posiłek śniadaniowy.
Za namową p. Anny Lewandowskiej, spróbowałam kaszy jaglanej w formie śniadania. Powiem Wam – to trzeba spróbowac! Nie każcie sie namawiac! Ja zakochałam się w tym śniadaniu od pierwszego spróbowania, zaufajcie i zmieńcie swoje dotychczasowe śniadania na pełnowartościowe!!Potrzebne nam będzie:

  • 1 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 jabłko
  • łyżka miodu lub syrop ryżowy

dodatkowo :

  •  garśc pestek słonecznika
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • garsc borówek

Kasze jaglaną ugotuj na wodzie. Zetrzyj jabłko na średniej tarce.
Gdy ugotuje się kasza, nałoż ją na swój talerz. Następnie starte jabłko położ na kaszy, dodaj łyżkę miodu i wymieszaj.

Dodatkowo możesz doda garśc pestek słonecznika (bogate w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy, które wspomagają nasz wzrok, wzmacniają kosci i dzieki nim zadbamy o naszą cere), 1 łyżkę siemienia lnianego ( obniża poziom cholesterolu, ale pamietajcie! siemie lniane jest bardzo kaloryczne! 1 łyżka (9g) to 46 kcal!) i możecie dodac owoce tj. borówki czy maliny.

Smacznego !

file1422909551