Kasza gryczana z sosem

16 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Kasza gryczana 2 torebki
Dynia lub inne dodatki

Sos:
½ kg mięsa wieprzowego
pieczarki lub grzyby suszone
1 kostka mięsna
pieprz
wegeta
1 cebula
1 łyżka smalcu
1 łyżka mąki pszennej
listek laurowy
ziele angielskie
Mięso pokroić w kostkę, posypać wegetą i pieprzem. Odstawić na kilka minut. Na patelni rozgrzać smalec, podsmażyć najpierw drobno pokrojoną cebulę. Jak cebulka się lekko zarumieni, wkładamy mięso i razem podsmażamy na rumiano. Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy kostkę mięsną, listek, ziele angielskie i grzyby. Podsmażone mięso wkładamy do garnka i dusimy do miękkości. Na koniec zaprawiamy mąką

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć, wyjąć z torebki. Wyłożyć na talerz, polać obficie sosem, udekorować dynią. Lub dowolna surówka.

file1266347452



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...