Kartofle inaczej

5 października 2010, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 12 średnich ugotowanych kartofli
  • 1 łyżka masła
  • 3/4 szklanki słodkiej śmietany
  • zielona pietruszka
  • łyżeczka mąki
  • sól

Kartofle obrać, umyć, zalać wrzątkiem, osolić, ugotować.
Odcedzić i pokroić w plasterki. W płaskim rondlu zagotować masło z mąką i śmietanką. Posolić, dodać posiekaną pietruszkę, wrzucić kartofle. Zagotować na dużym ogniu i natychmiast podawać.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...