Kartoflanka z serami

28 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  ziemniaki 60 dag
* natka pietruszki 1 łyżka
* słonina 10 dag
* woda 2 litry
* marchew 1 szt
* pietruszka 1 szt
* ser żółty edamski 5 dag
* ser rokpol 5 dag
* ser żółty ostry 5 dag
* ser żółty Gouda 5 dag
* przyprawa do zup wg gustu
* sól

Jarzyny oczyścić pokroić w słupki i gotować do miękkości. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować dalej. Słoninę pokroić w kostkę, stopić dodać posiekaną cebulkę i podsmażyć na złoty kolor dodać do gotującej się zupy. Sery pokroić drobno dodać, gotować do roztopienia serów, dołożyć posiekaną natkę, doprawić do smaku przyprawą lub solą.

file1267378324



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz