Kartoflanka z serami

28 lutego 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  ziemniaki 60 dag
* natka pietruszki 1 łyżka
* słonina 10 dag
* woda 2 litry
* marchew 1 szt
* pietruszka 1 szt
* ser żółty edamski 5 dag
* ser rokpol 5 dag
* ser żółty ostry 5 dag
* ser żółty Gouda 5 dag
* przyprawa do zup wg gustu
* sól

Jarzyny oczyścić pokroić w słupki i gotować do miękkości. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować dalej. Słoninę pokroić w kostkę, stopić dodać posiekaną cebulkę i podsmażyć na złoty kolor dodać do gotującej się zupy. Sery pokroić drobno dodać, gotować do roztopienia serów, dołożyć posiekaną natkę, doprawić do smaku przyprawą lub solą.

file1267378324



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.