Kartoflanka z mięsem

26 marca 2011, dodał: eloboda
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 6 porcji):

– 1litr wywaru (może być z kostek rosołowych)
– 4 ziemniaki
– 20dag mięsa mielonego
– 20dag pieczarek
– 20dag pora
– 1 duży śmietankowy serek topiony
– 2 łyżki oleju do smażenia
– sól
– pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić do wywaru, gotować. Mięso mielone przesmażyć na patelni, dodać do wywaru. Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, przesmażyć, dodać do wywaru. Por pokroić drobno, przesmażyć krótko, dodać do wywaru. Wszystko gotować około 20min. Na koniec gotowania dodać serek topiony. Doprawić do smaku. Zupa jest gęsta, zawiesista.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...