Kartoflanka na rosole

13 marca 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  rosół (może być z kostki) 1,5 litra
* ziemniaki 7 szt
* marchewka 1 szt
* pietruszka 1 szt
* ziele angielskie 2 szt
* liść laurowy 1 szt
* serek topiony ziołowy 10 dag
* cebula 1 szt
* natka pietruszki 1/2 pęczka
* wegeta
* pieprz
* sok z cytryny

Do wywaru dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę, pietruszkę i przyprawy gotujemy. Po 15 minutach dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy ziemniaki są miękkie dodajemy serek topiony, gotujemy do jego rozpuszczenia. Doprawiamy sokiem z cytryny, wsypujemy natkę

file1268483041



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....