Kartoflanka Eli

25 października 2010, dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 kg ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
mięso lub kości
2 jajka
kucharek,sól,odrobina pieprzu
majeranek,maggi
liście laurowe,ziele angielskie

Mięso lub kości zalać 2.5 litra wody, dodać Kucharka i gotować około 30 minut. Ziemniaki pokroić w kostkę, jarzyny zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wywar przecedzić przez sito (jeśli był gotowany na mięsie, to zachować je na przykład do jakiegoś farszu) do garnka, wrzucić ziemniaki, potartą jarzynę, liście laurowe, ziele angielskie i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Chochlą wyjąć 1/3 zupy do innego garnka i zmiksować. Wlać do pozostałej zupy, zagotować, przyprawić solą, maggi i pieprzem. Rozbełtać jajka i wlewać małym strumieniem do zupy, ciągle mieszając. Jajka się lekko zetną i dodatkowo zagęszczą zupę. Jeśli zupa jest za gęsta, dolać przegotowanej wody, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. Doprawić roztartym na dłoni majerankiem. Smacznego!

file1288033838



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...