Kartofelki z curry
Artykuł zewnętrzny
składniki:
Woda
Przyprawy: sól, pieprz, Carry, zioła Prowansalskie, majeranek, czerwona słodka papryka
Ziemniaki 5 szt (średnie)
Szykana lub boczek 3 plasterki
Ser żółty 4 plasterki
Cebula 1 szt
Czynności:
- Zagotuj wodę z 1 łyżką soli
- do zagotowanej wody włóż oskrobane ziemniaki. Gotuj je ok. 15 min
- Przekrój ziemniaki na pól lub na trzy części w zależności od ich wielkości
- Pokrój wędlinę i ser tak aby mieściły się na plasterku ziemniaka
- Na jedna z polówek połóż : wędlinę, ser, cebulę, dopraw do smaku.
- Ziemniaka złóż w całość i ponownie posyp go przyprawami.
- Każdego ziemniaka z osobna zawiń w sreberko i ATK pozostaw przez około 2 godz aby mogły zamarnować się w przyprawach
- Gotowe ziemniaczki połóż na grilla i smaż około 20 min
- Smacznego