Kartofelki z curry

17 marca 2011, dodał: Minia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Woda

Przyprawy: sól, pieprz, Carry, zioła Prowansalskie, majeranek, czerwona słodka papryka

Ziemniaki 5 szt (średnie)

Szykana lub boczek 3 plasterki

Ser żółty 4 plasterki

Cebula  1 szt

Czynności:

  1. Zagotuj wodę z 1 łyżką soli
  2. do zagotowanej wody włóż oskrobane ziemniaki. Gotuj je ok. 15 min
  3. Przekrój ziemniaki na pól lub na trzy części w zależności od ich wielkości
  4. Pokrój wędlinę i ser tak aby mieściły się na plasterku ziemniaka
  5. Na jedna z polówek połóż : wędlinę, ser, cebulę, dopraw do smaku.
  6. Ziemniaka złóż w całość i ponownie posyp go przyprawami.
  7. Każdego ziemniaka z osobna zawiń w sreberko i ATK pozostaw przez około 2 godz aby mogły zamarnować się w przyprawach
  8. Gotowe ziemniaczki połóż na grilla i smaż około 20 min
  9. Smacznego