Karp faszerowany z ryżem

22 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • Karp (filet)
  • włoszczyzna
  • Farsz:

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 5 dkg rodzynek
  • curry
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • Do ryżu dodajemy rodzynki, szczyptę curry,sok z cytryny,sól i pieprz.
    Karpia filetujemy,lekko rozbijamy,solimy pieprzymy i nakładamy farsz.
    Rybę zwijamy,owijamy naoliwioną folią aluminiową i gotujemy w warzywach 30 minut. Studzimy, kroimy w dzwonki i podajemy na półmisku z dużą ilością salaty.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
    Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
    Najbliższa przyszłość...
    U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
    Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
    Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
    ryby
    Ja jem głównie łososia i tuńczyka.