Karp czosnkowy

26 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Dla miłosników karpia przepis na czosnkowo, podajemy przepis na 1 karpia o wadze około 1,5 kg:

– karp
– główka czosnku
– cytryna
-sól, pieprz
-pęczek natki pietruszki

świeżego karpia oczyścić z łusek i wnętrzności umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć sola i pieprzem, do środka ryby włożyć pół pęczka pietruszki, całego karpia ułożyć na blasze, skropić sokiem z cytryny i obłożyć zabkami czosnku. Piec w temperaturze około 180 stopni Celsjusza, po upieczeniu zdjąć czosnek a rybę udekorować pietruszką i cząstkami cytryny. Tak przygotowanego karpia najlepiej podać z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.