Karp czosnkowy

26 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Dla miłosników karpia przepis na czosnkowo, podajemy przepis na 1 karpia o wadze około 1,5 kg:

– karp
– główka czosnku
– cytryna
-sól, pieprz
-pęczek natki pietruszki

świeżego karpia oczyścić z łusek i wnętrzności umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć sola i pieprzem, do środka ryby włożyć pół pęczka pietruszki, całego karpia ułożyć na blasze, skropić sokiem z cytryny i obłożyć zabkami czosnku. Piec w temperaturze około 180 stopni Celsjusza, po upieczeniu zdjąć czosnek a rybę udekorować pietruszką i cząstkami cytryny. Tak przygotowanego karpia najlepiej podać z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...