Karmelowy ananas

7 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany ananas z mrożonym jogurtem
Składniki:
1 ananas
2 łyżki masła
1/2 szklanki cukru
1 opakowanie jogurtu
3 łyżki wody
Przygotowanie:
Ananasa pokroić w cząstki wzdłuż na ósemki. Posypać cukrem i pokropić roztopionym masłem. Położyć na ruszcie owiniętym folią. Piec często obracając i polewając masłem do złotego koloru (od 8 do 10 min.). Po zdjęciu z grilla i ułożeniu na talerzu, delikatnie spryskać wodą.  Podawać z mrożonym jogurtem.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...