Karkówka zapiekana z pieczarkami

12 października 2011,
dodał: boni43
Artykuł zewnętrzny

Karkówkę pokroić w plastry obsypać przyprawą delikat do mięs i odstawić do lodówki na godzinę. Po godzinie obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju .0,5 kg.pieczarek pokroić w talarki oraz 3 szt.cebuli .W naczyniu żaroodpornym układać na przemian mięso, cebulę i pieczarki i zalać zalewą.

ZALEWA:

3 łyżki magi

3 łyżki octu

3 łyżki cukru

Mały słoiczek koncentratu

10 łyżek wody

szczypta oregano

Zapiekać 1,5 godz. w piekarniku pod przykryciem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...