Karkówka zapiekana z pieczarkami

12 października 2011,
dodał: boni43
Artykuł zewnętrzny

Karkówkę pokroić w plastry obsypać przyprawą delikat do mięs i odstawić do lodówki na godzinę. Po godzinie obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju .0,5 kg.pieczarek pokroić w talarki oraz 3 szt.cebuli .W naczyniu żaroodpornym układać na przemian mięso, cebulę i pieczarki i zalać zalewą.

ZALEWA:

3 łyżki magi

3 łyżki octu

3 łyżki cukru

Mały słoiczek koncentratu

10 łyżek wody

szczypta oregano

Zapiekać 1,5 godz. w piekarniku pod przykryciem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...