Karkówka z farszem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Karkówka z farszem

19 kwietnia 2011, dodał: Joanna Brzezińska
Artykuł zewnętrzny

Składniki do karkówki:

  • 3 cebule;
  • 0,5 kg pieczarek;
  • 3 papryki (każda innego koloru;
  • 1,5 kg karkówki;

Składniki do farszu;

  • 3 ząbki czosnku;
  • 2 łyżki octu;
  • 1,5 szklanki wody;
  • 1 kostka rosołowa;
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki;
  • 1 łyżeczka ostrej papryki;
  • 1 łyżeczka cukru;
  • 1 łyżeczka musztardy;
  • 0,5 łyżeczki pieprzu;
  • Mały słoiczek ketchupu pikantnego;

Cebule pokroić w talarki i zeszklić. Pokrojoną w kostkę paprykę oraz pieczarki dodać do cebuli. Wszystko razem smażyć. Na osobnej patelni pokrojoną w paseczki karkówkę obsmażyć. Następnie wszystko wyłożyć do żaroodpornego naczynia.

Składniki do farszu należy wymieszać i zagotować w garnku. Gotowym farszem zalać karkówkę. Piec około jedną godzinę.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz