Karkówka w sosie śmietanowo – chrzanowym

18 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Karkówka 4 plastry
bulion warzywny 1 l
śmietana
chrzan tarty
sól
pieprz

Karkówkę gotujemy w wywarze około 45 min. Jak jest miękka, przystępujemy do zrobienia sosu. Do małego garnuszka wlewamy śmietanę, dodajemy łyżkę chrzanu i sól i delikatnie podgrzewamy aż się zagotuje. Wyjmujemy karkówkę na talerz, polewamy sosem. Podajemy z pieczywem

file1268916994



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...