Karkówka w sosie

22 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Wyśmienita karkówka do obiadu.

1 kg schabu karkowego chudego
2 cebule
4 pieczarki lub inne grzyby
przyprawa do żeberek
sól
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu
2 ziarna ziela angielskiego
pieprz
majeranek
ostra papryka
sól czosnkowa
mąka do panierki
tłuszcz do smażenia

Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry,posypać przyprawą do żeberek i obtoczyć każdy plaster w mące.
Obsmażyć na złoty kolor na tłuszczu. Przełożyć do rondla. Cebulę i pieczarki pokroić, zeszklić na tym samym tłuszczu. Wlać 3 szklanki wody, wymieszać i wlać do rondla z mięsem.
Dodać resztę przypraw. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso bedzie miękkie (ale nie może się rozpadać).
Po uduszeniu, sosik powinnien mieć ładny kolor i być zawiesisty.
Smacznego.

file1266854713



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz