Karkówka w sosie

22 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Wyśmienita karkówka do obiadu.

1 kg schabu karkowego chudego
2 cebule
4 pieczarki lub inne grzyby
przyprawa do żeberek
sól
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu
2 ziarna ziela angielskiego
pieprz
majeranek
ostra papryka
sól czosnkowa
mąka do panierki
tłuszcz do smażenia

Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry,posypać przyprawą do żeberek i obtoczyć każdy plaster w mące.
Obsmażyć na złoty kolor na tłuszczu. Przełożyć do rondla. Cebulę i pieczarki pokroić, zeszklić na tym samym tłuszczu. Wlać 3 szklanki wody, wymieszać i wlać do rondla z mięsem.
Dodać resztę przypraw. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso bedzie miękkie (ale nie może się rozpadać).
Po uduszeniu, sosik powinnien mieć ładny kolor i być zawiesisty.
Smacznego.

file1266854713



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...