Karkówka w sosie

22 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Wyśmienita karkówka do obiadu.

1 kg schabu karkowego chudego
2 cebule
4 pieczarki lub inne grzyby
przyprawa do żeberek
sól
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu
2 ziarna ziela angielskiego
pieprz
majeranek
ostra papryka
sól czosnkowa
mąka do panierki
tłuszcz do smażenia

Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry,posypać przyprawą do żeberek i obtoczyć każdy plaster w mące.
Obsmażyć na złoty kolor na tłuszczu. Przełożyć do rondla. Cebulę i pieczarki pokroić, zeszklić na tym samym tłuszczu. Wlać 3 szklanki wody, wymieszać i wlać do rondla z mięsem.
Dodać resztę przypraw. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso bedzie miękkie (ale nie może się rozpadać).
Po uduszeniu, sosik powinnien mieć ładny kolor i być zawiesisty.
Smacznego.

file1266854713



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...