Karkówka w piwie

13 kwietnia 2010, dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg karkówki , sól, pieprz

Marynata:1/2 litra jasnego piwa,5 ziaren jałowca,1 łyżeczka mielonego kminku, 2 liście laurowe, 5 ziaren pieprzu

Karkówkę umyć i pokroić na plastry o grubości około centymetra. Każdy płat oprószyć solą i pieprzem. Piwo zmieszać z olejem, dodać kminek, jałowiec i ziarna pieprzu rozgniecione nożem, wrzucić liście laurowe. Mięso zalać marynatą i odstawić na co najmniej 3 godziny  lub na całą noc. Podczas marynowania obracać mięso kilkakrotnie. Osączyć kotlety z marynaty i grillować na gorącym ruszcie przez około 8 minut z każdej strony,  by dobrze się zarumieniło. Podczas pieczenia smarować marynatą. Podawać z porcją warzyw.

file1271114077



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...