Karkówka w piwie

13 kwietnia 2010,
dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg karkówki , sól, pieprz

Marynata:1/2 litra jasnego piwa,5 ziaren jałowca,1 łyżeczka mielonego kminku, 2 liście laurowe, 5 ziaren pieprzu

Karkówkę umyć i pokroić na plastry o grubości około centymetra. Każdy płat oprószyć solą i pieprzem. Piwo zmieszać z olejem, dodać kminek, jałowiec i ziarna pieprzu rozgniecione nożem, wrzucić liście laurowe. Mięso zalać marynatą i odstawić na co najmniej 3 godziny  lub na całą noc. Podczas marynowania obracać mięso kilkakrotnie. Osączyć kotlety z marynaty i grillować na gorącym ruszcie przez około 8 minut z każdej strony,  by dobrze się zarumieniło. Podczas pieczenia smarować marynatą. Podawać z porcją warzyw.

file1271114077



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...