Karkówka w piwie

13 kwietnia 2010,
dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg karkówki , sól, pieprz

Marynata:1/2 litra jasnego piwa,5 ziaren jałowca,1 łyżeczka mielonego kminku, 2 liście laurowe, 5 ziaren pieprzu

Karkówkę umyć i pokroić na plastry o grubości około centymetra. Każdy płat oprószyć solą i pieprzem. Piwo zmieszać z olejem, dodać kminek, jałowiec i ziarna pieprzu rozgniecione nożem, wrzucić liście laurowe. Mięso zalać marynatą i odstawić na co najmniej 3 godziny  lub na całą noc. Podczas marynowania obracać mięso kilkakrotnie. Osączyć kotlety z marynaty i grillować na gorącym ruszcie przez około 8 minut z każdej strony,  by dobrze się zarumieniło. Podczas pieczenia smarować marynatą. Podawać z porcją warzyw.

file1271114077



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...