Karkówka w ketchupie

21 maja 2013,
dodał: Amanda121314
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 1 kg karkówki
– 3/4 szklanki ketchupu
– 3 łyżki ostrej musztardy
– 3/4 szklanki brązowego cukru
– 2 ząbki czosnku
– mielona ostra papryka
– pieprz


. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety o grubości 1 cm. Następnie każdy lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Tak przygotowane mięso natrzeć solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstawić na całą noc.

2. Przygotować marynatę: do miseczki wlać ketchup, dodać musztardę, cukier i paprykę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Składniki wymieszać i odstawić na kwadrans. Ponownie wymieszać marynatę.

3. Marynatą smarować kotlety, odłożyć na 20 minut, żeby obeschły i układać na rozgrzanym grillu. Piec po 10 minut z każdej strony. Podawać z zimnym kufelkiem piwa.

file1369152611



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...