Karkówka nadziewana parówką i suszonymi pomidorami

2 stycznia 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Karkówka około 1 kg
  • Parówki cienkie np. berlinki
  • Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem
  • Wegeta
  • Pieprz
  • Majeranek
  • Papryka słodka
  • Sos:
  • Keczup
  • Musztarda
  • Coca cola
  • Musztarda z czerwonym winem Kamis
  • Olej

Karkówkę natrzeć przyprawami, zawinąć w folię, wstawić do lodówki. (najlepiej zrobić to na noc). Na drugi dzień w karkówce zrobić 3 otwory nożem i włożyć parówki i suszone pomidory. Zaszyć nitką, aby w czasie pieczenia nie wyszło nadzienie. Na wierzchu karkówkę posmarować musztardą z czerwonym winem i wstawić do piekarnika. W między czasie zrobić sos: łyżkę keczupu, łyżkę musztardy i 50 g coca coli wymieszać i polać karkówkę w trakcie pieczenia. Po upieczeniu pokroić na grube plastry. Można podawać z żurawiną.

file1293992052



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...