Karczochy nadziewane jagnięciną

17 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut+ czas marynowania

Niezbędne produkty:

  • 8 karczochów
  • 400g schabu jagnięcego
  • 3 łyżki parmezanu w płatkach
  • 150 g suszonych pomidorów w oleju
  • oliwa

7 Karczochy nadziwane cielecina
Produkty Kamis:

  • 2 łyżki Ketchupu pikantnego
  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka Tymianku
  • Sól morska w młynku
  • Pieprz czarny mielony

Jagnięcinę pokroić na cienkie plastry, oprószyć czosnkiem, tymiankiem, solą, dodać ketchup pikantny, łyżkę oliwy, dokładnie wymieszać, odstawić w chłodnie miejsce na 24 godz. Karczochy oczyścić, aby pozostały serca, ugotować w delikatnie osolonej wodzie. Mięso smażyć na oliwie, pod koniec dodać pokrojone suszone pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać karczochy, przed podaniem posypać płatkami parmezanu.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.