Karczochy nadziewane jagnięciną

17 lutego 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut+ czas marynowania

Niezbędne produkty:

  • 8 karczochów
  • 400g schabu jagnięcego
  • 3 łyżki parmezanu w płatkach
  • 150 g suszonych pomidorów w oleju
  • oliwa

7 Karczochy nadziwane cielecina
Produkty Kamis:

  • 2 łyżki Ketchupu pikantnego
  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka Tymianku
  • Sól morska w młynku
  • Pieprz czarny mielony

Jagnięcinę pokroić na cienkie plastry, oprószyć czosnkiem, tymiankiem, solą, dodać ketchup pikantny, łyżkę oliwy, dokładnie wymieszać, odstawić w chłodnie miejsce na 24 godz. Karczochy oczyścić, aby pozostały serca, ugotować w delikatnie osolonej wodzie. Mięso smażyć na oliwie, pod koniec dodać pokrojone suszone pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać karczochy, przed podaniem posypać płatkami parmezanu.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...