Karczochy nadziewane jagnięciną
Artykuł zewnętrzny
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut+ czas marynowania
Niezbędne produkty:
- 8 karczochów
- 400g schabu jagnięcego
- 3 łyżki parmezanu w płatkach
- 150 g suszonych pomidorów w oleju
- oliwa
- 2 łyżki Ketchupu pikantnego
- 1 łyżeczka Czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka Tymianku
- Sól morska w młynku
- Pieprz czarny mielony
Jagnięcinę pokroić na cienkie plastry, oprószyć czosnkiem, tymiankiem, solą, dodać ketchup pikantny, łyżkę oliwy, dokładnie wymieszać, odstawić w chłodnie miejsce na 24 godz. Karczochy oczyścić, aby pozostały serca, ugotować w delikatnie osolonej wodzie. Mięso smażyć na oliwie, pod koniec dodać pokrojone suszone pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać karczochy, przed podaniem posypać płatkami parmezanu.