Karaibska przekąska

12 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Krakersy z grillowanym kurczakiem i jogurtem

Składniki:
1/4 szklanki jogurtu waniliowego o niskiej zawartości tłuszczu
1/8 łyżeczki skórki cytrynowej
1/2 łyżeczki soku z limonki
1/8 łyżeczki przyprawy karaibskiej
36 krakersów
1/2 awokado, pocięte na 36 cienkie plasterki, następnie przecięte na pół
1/2 kg gotowanej piersi z kurczaka bez kości, pokrojonej na paski (36 sztuk)
2 łyżki wiórków kokosowych (Baker’s Angel)
1 łyżka posiekanej kolendry
Przygotowanie:
Wymieszać 4 pierwsze składniki. Przechowywać w lodówce min. 20 min. Kurczaka grillować na ruszcie wysmarowanym oliwą, aby na mięsie pojawiły się charakterystyczne ślady (ok. 5-7 min.). Po zdjęciu mięsa z rusztu, delikatnie osolić. Krakersy przybrać awokado i grillowanym kurczakiem (2 paski), mieszanką jogurtu, wiórkami i kolendrą.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...