Karaibska przekąska

12 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Krakersy z grillowanym kurczakiem i jogurtem

Składniki:
1/4 szklanki jogurtu waniliowego o niskiej zawartości tłuszczu
1/8 łyżeczki skórki cytrynowej
1/2 łyżeczki soku z limonki
1/8 łyżeczki przyprawy karaibskiej
36 krakersów
1/2 awokado, pocięte na 36 cienkie plasterki, następnie przecięte na pół
1/2 kg gotowanej piersi z kurczaka bez kości, pokrojonej na paski (36 sztuk)
2 łyżki wiórków kokosowych (Baker’s Angel)
1 łyżka posiekanej kolendry
Przygotowanie:
Wymieszać 4 pierwsze składniki. Przechowywać w lodówce min. 20 min. Kurczaka grillować na ruszcie wysmarowanym oliwą, aby na mięsie pojawiły się charakterystyczne ślady (ok. 5-7 min.). Po zdjęciu mięsa z rusztu, delikatnie osolić. Krakersy przybrać awokado i grillowanym kurczakiem (2 paski), mieszanką jogurtu, wiórkami i kolendrą.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.