Karaibska przekąska
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/4 szklanki jogurtu waniliowego o niskiej zawartości tłuszczu
1/8 łyżeczki skórki cytrynowej
1/2 łyżeczki soku z limonki
1/8 łyżeczki przyprawy karaibskiej
36 krakersów
1/2 awokado, pocięte na 36 cienkie plasterki, następnie przecięte na pół
1/2 kg gotowanej piersi z kurczaka bez kości, pokrojonej na paski (36 sztuk)
2 łyżki wiórków kokosowych (Baker’s Angel)
1 łyżka posiekanej kolendry
Przygotowanie:
Wymieszać 4 pierwsze składniki. Przechowywać w lodówce min. 20 min. Kurczaka grillować na ruszcie wysmarowanym oliwą, aby na mięsie pojawiły się charakterystyczne ślady (ok. 5-7 min.). Po zdjęciu mięsa z rusztu, delikatnie osolić. Krakersy przybrać awokado i grillowanym kurczakiem (2 paski), mieszanką jogurtu, wiórkami i kolendrą.
Wymieszać 4 pierwsze składniki. Przechowywać w lodówce min. 20 min. Kurczaka grillować na ruszcie wysmarowanym oliwą, aby na mięsie pojawiły się charakterystyczne ślady (ok. 5-7 min.). Po zdjęciu mięsa z rusztu, delikatnie osolić. Krakersy przybrać awokado i grillowanym kurczakiem (2 paski), mieszanką jogurtu, wiórkami i kolendrą.