Kapusta zasmażana

6 stycznia 2014, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 

– 500 g kapusty kiszonej

– 150 g boczku wędzonego

– 1 cebula

– olej

– ziele angielskie

– liść laurowy

– pieprz

– szczypta kminku

– jeden grzybek suszony

– 1 łyżka siekanej natki pietruszki

– mąka

 

Przygotowanie:

 

Kapustę płuczemy, odciskamy z nadmiaru wody, kroimy i gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego, kminku i grzybka. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, (jeżeli jest chudy możemy dodać nie wielką ilość oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i całość podsmażamy. Przekładamy do gotującej się kapusty baz tłuszczu. Na patelni po smażeniu robimy zasmażkę. Kiedy kapusta jest miękka dodajemy zasmażkę, wszystko mieszamy i dusimy aż zgęstnieje. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i natką pietruszki.

file1389036143



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...