Kapusta zasmażana

6 stycznia 2014, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 

– 500 g kapusty kiszonej

– 150 g boczku wędzonego

– 1 cebula

– olej

– ziele angielskie

– liść laurowy

– pieprz

– szczypta kminku

– jeden grzybek suszony

– 1 łyżka siekanej natki pietruszki

– mąka

 

Przygotowanie:

 

Kapustę płuczemy, odciskamy z nadmiaru wody, kroimy i gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego, kminku i grzybka. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, (jeżeli jest chudy możemy dodać nie wielką ilość oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i całość podsmażamy. Przekładamy do gotującej się kapusty baz tłuszczu. Na patelni po smażeniu robimy zasmażkę. Kiedy kapusta jest miękka dodajemy zasmażkę, wszystko mieszamy i dusimy aż zgęstnieje. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i natką pietruszki.

file1389036143



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz