Kapusta zasmażana

13 marca 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

*  kapusta kiszona 50 dag
* marchew 1 mała
* masło 1 łyżka
* boczek 10 dag
* woda 1 szkl
* mąka 1 łyżka
* liść laurowy
* sól
* pieprz
* kminek szczypta

Marchewkę szatkujemy dodajemy do kapusty zlewamy wodą i gotujemy. Do kapusty dodajemy listek, pieprz, masło i szczyptę kminku (jeśli ktoś nie lubi to nie koniecznie). Gotujemy do chwili, jaką chcemy mieć twardość kapusty doprawiamy solą jeśli mało słone. Boczek topimy łyżkę tłuszczu wlewamy do kapusty. Skwarki możemy dodać do kapusty ale nie koniecznie. Do tłuszczu dodajemy łyżkę mąki, robimy jasną zasmażkę. Dodajemy do kapusty chwilę jeszcze gotujemy.

file1268483832



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....