Kapusta zasmażana

13 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

*  kapusta kiszona 50 dag
* marchew 1 mała
* masło 1 łyżka
* boczek 10 dag
* woda 1 szkl
* mąka 1 łyżka
* liść laurowy
* sól
* pieprz
* kminek szczypta

Marchewkę szatkujemy dodajemy do kapusty zlewamy wodą i gotujemy. Do kapusty dodajemy listek, pieprz, masło i szczyptę kminku (jeśli ktoś nie lubi to nie koniecznie). Gotujemy do chwili, jaką chcemy mieć twardość kapusty doprawiamy solą jeśli mało słone. Boczek topimy łyżkę tłuszczu wlewamy do kapusty. Skwarki możemy dodać do kapusty ale nie koniecznie. Do tłuszczu dodajemy łyżkę mąki, robimy jasną zasmażkę. Dodajemy do kapusty chwilę jeszcze gotujemy.

file1268483832



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...