Kapusta z grzybami z podsmażanymi żeberkami

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 główka kapusty
    1 kg żeberek
    garść grzybów suszonych
    1,2 kg grzybów leśnych (mogą być różne)
    pętko kiełbasy
    30 dag boczku wędzonego lub innej wędliny
    1 marchew
    2 cebule
    wegeta
    pieprz
    listek
    ziele angielskie
    masło do smażenia

      Żeberka umyć, gotować do miękkości. Wyjąć. Do wywaru wrzucić poszatkowaną kapustę z marchewką, gotować 1/2 godziny, następnie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną wędlinę z cebulą. Dodać także wcześniej namoczone grzyby suszone. Wszystko gotować do miękkośći z wszystkimi przyprawami. Grzyby leśne umyć, pokroić, także poszatkować drobno cebulę. Podsmażyć na maśle razem z żeberkami na złoty kolor, doprawić do smaku.Żeberka wraz z grzybami i cebulą wyłożyć na półmisek i wkoło obłożyć kapustą z grzybami. Bardzo smaczne, aromatyczne danie i smakuje zupełnie inaczej jak zwykła kapusta.

      file1263588512



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
      Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
      Jak poznałyście i zakochałyscie się…
      Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
      Wzór na spodniach
      Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
      wzdęcia
      Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...