Kapusta z grzybami wigilijna

23 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kapusta kiszona 1,5 kg
  • grzyby suszone 15 dag najlepiej borowiki
  • cebula 1 szt
  • olej lniany 1/4 szklanki
  • liść laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 5 szt
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz 1 szczypta
  • mąka 1 łyżka

Kapustę kiszoną należy opłukać, zalać wodą i gotować. Pod sam koniec jej gotowania należy doprawić do smaku. Grzyby należy  wcześniej namoczyć, odcedzić i usmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Gdy zmiękną posolić je i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować do miękkości. Zrobić zasmażkę z mąki i oleju lnianego i zaprawić kapustę. Wersja na wigilię.

file1290510700



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...