Kapusta z grzybami wigilijna

23 listopada 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kapusta kiszona 1,5 kg
  • grzyby suszone 15 dag najlepiej borowiki
  • cebula 1 szt
  • olej lniany 1/4 szklanki
  • liść laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 5 szt
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz 1 szczypta
  • mąka 1 łyżka

Kapustę kiszoną należy opłukać, zalać wodą i gotować. Pod sam koniec jej gotowania należy doprawić do smaku. Grzyby należy  wcześniej namoczyć, odcedzić i usmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Gdy zmiękną posolić je i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować do miękkości. Zrobić zasmażkę z mąki i oleju lnianego i zaprawić kapustę. Wersja na wigilię.

file1290510700



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...