Kapusta postna z grzybami

27 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

kapusta kiszona 1 kg
suszone grzyby 10 dag
1 cebula
olej lniany
liść laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz

Kapustę kiszoną należy opłukać, zalać wodą i gotować. Pod sam koniec jej gotowania należy doprawić do smaku. Grzybki należy kilka godzin wcześniej namoczyć, odcedzić i usmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Gdy zmiękną posolić je i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować do miękkości.

file1264603718



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....