Kapusta pekińska z czarną porzeczką

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kapusta pekińska z czarną porzeczką

Czas : 10 minut

Składniki :

1 szklanka pokrojonej drobno kapusty pekińskiej
1 łyżka oleju
2 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki ( mało słodzonej )
1 łyżka soku z cytryny
pieprz mielony
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Kapustę polać sokiem z cytryny i olejem . Dodać konfiturę . Wymieszać i lekko ugnieść by zmiękła. Doprawić pieprzem .Posypać natką pietruszki.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...