Kapusta pekińska z cytrynowym chili

11 stycznia 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Słodko-kwaśna wersja surówki z kapusty pekińskiej.

Czas: 10 minut

Składniki:

1/3 główki kapusty pekińskiej

pieprz mielony czarny

1 łyżka majonezu

1 łyżka kwaśnej śmietany

2 łyżki ,,Sosu chili z cytryną ,, ( Tao-Tao )

Kapustę pokroić w paseczki i lekko ugnieść by zmiękła. Zmieszać śmietanę i majonezem i sosem chili. Polać kapustę – wymieszać. Doprawić pieprzem. Posypać z wierzchu dla dekoracji odrobiną drobno pokrojonego pomidora lub czerwonej papryki.

file1294781527



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....