Kapusta pekińska z cytrynowym chili

11 stycznia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Słodko-kwaśna wersja surówki z kapusty pekińskiej.

Czas: 10 minut

Składniki:

1/3 główki kapusty pekińskiej

pieprz mielony czarny

1 łyżka majonezu

1 łyżka kwaśnej śmietany

2 łyżki ,,Sosu chili z cytryną ,, ( Tao-Tao )

Kapustę pokroić w paseczki i lekko ugnieść by zmiękła. Zmieszać śmietanę i majonezem i sosem chili. Polać kapustę – wymieszać. Doprawić pieprzem. Posypać z wierzchu dla dekoracji odrobiną drobno pokrojonego pomidora lub czerwonej papryki.

file1294781527



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...