Kapusta kiszona na miodowo

26 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Z kiszonej kapusty robię różne surówki. Z reguły doprawiałam szczyptą cukru – dziś użyłam miodu – smakuje o wiele lepiej.

Czas: 10 minut

Składniki:

20 dag kiszonej kapusty (byle nie była przekiszona, musi być aromatyczna, pachnąca, taka akurat do jedzenia)

4 łyżki pokrojonej natki pietruszki

szczypta soli

pieprz mielony czarny do smaku

1/6 szklanki oleju z pestek winogron

1 łyżeczka płynnego miodu (użyłam lawendowy ale może być każdy)

Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku  (jeśli jest za kwaśna to przepłukać, choć lepiej by była taka akurat). Zmieszać olej z miodem i wlać do kapusty. Wsypać natkę. Wymieszać.

file1285515698