Kapusta kiszona na miodowo

26 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Z kiszonej kapusty robię różne surówki. Z reguły doprawiałam szczyptą cukru – dziś użyłam miodu – smakuje o wiele lepiej.

Czas: 10 minut

Składniki:

20 dag kiszonej kapusty (byle nie była przekiszona, musi być aromatyczna, pachnąca, taka akurat do jedzenia)

4 łyżki pokrojonej natki pietruszki

szczypta soli

pieprz mielony czarny do smaku

1/6 szklanki oleju z pestek winogron

1 łyżeczka płynnego miodu (użyłam lawendowy ale może być każdy)

Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku  (jeśli jest za kwaśna to przepłukać, choć lepiej by była taka akurat). Zmieszać olej z miodem i wlać do kapusty. Wsypać natkę. Wymieszać.

file1285515698



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...