Kapuśniak ze słodkiej kapusty z kiełbasą
Składniki
* 1 mała główka kapusty,
* 6 szklanek bulionu z kostki KUCHAREK rosół wołowy,
* 15 dag parówek lub kiełbasy,
* 1 mała puszka koncentratu pomidorowego (7 dag),
* 2 marchewki (15 dag),
* 1 cebula (10 dag),
* 2 listki laurowe Prymat,
* po 3 ziarna czarnego pieprzu ziarnistego Prymat i ziela angielskiego Prymat,
* 3 łyżki oleju,
* 1 łyżeczka przyprawa KUCHAREK na lato,
* 3 łyżki posiekanej zieleniny (natka pietruszki,
* koperek, tymianek),
* sól,
* pieprz czarny mielony Prymat
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Kiełbasę pokroić w kostkę lub w paseczki, dodać do cebuli i wymieszać. Zalać bulionem KUCHAREK wymieszanym z koncentratem pomidorowym, dodać przyprawy, KUCHARKA na lato i zagotować. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, drobno poszatkować. Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na drobnej tarce. Jarzynki dodać do zupy i dotować do miękkości. Doprawić do smaku i posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami ugotowanymi na sypko.
www.kucharek.pl