Zupa-krem z kapusty z serem

27 lutego 2017, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

mała główka kapusty białej
5 ziemniaków
skrzydło indyka
szczypta gałki muszkatołowej
2 szczypty mielonego kminku
pół szkl. słodkiej śmietany 30%
1 żółtko
3 łyżeczki posiekanego koperku
10 dag  żółtego sera
sól, pieprz, cukier
sok z cytryny

Przygotowanie:
Skrzydło indyka zalać 2 litrami wody i gotować  40 min. Obrane, Pokrojone w kostkę ziemniaki zalać wywarem i gotować ok. 10 min. Umytą kapustę pokroić i zalać w rondlu pozostałym wywarem, gotować do miękkości. 1/3 ilości kapusty odłożyć, resztę zmiksować i połączyć z ziemniakami, wywarem i mięsem indyka oddzielonym od kości. Dolać wody do objętości 3 l. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, kminkiem, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę zmiksowaną z żółtkiem. Posypać startym serem i koperkiem.

 



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...