Kapuśniak z kiełbasą

11 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 duża kapusta
    ½ kg kiełbasy
    1 duża cebula
    ½ kg żeberek
    1 marchew
    listek laurowy
    ziele angielskie
    sól
    koncentrat pomidorowy
    koper zielony

      Gotujemy żeberka, dodajemy pokrojoną kapustę, marchewkę i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Gotujemy jeszcze z 15 minut i dodajemy koncentrat pomidorowy. Można taką kapustę zaprawić zasmażką z mąki i tłuszczu ale nie koniecznie. Można też dodać koperek jak lubimy.

      file1263241987



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Jeden komentarz do Kapuśniak z kiełbasą

      1. avatar Kolorowapani pisze:

        Pycha! Polskie jadło to najlepsze jadło!

      Dodaj komentarz