Kapuśniak z kiełbasą

11 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 duża kapusta
    ½ kg kiełbasy
    1 duża cebula
    ½ kg żeberek
    1 marchew
    listek laurowy
    ziele angielskie
    sól
    koncentrat pomidorowy
    koper zielony

      Gotujemy żeberka, dodajemy pokrojoną kapustę, marchewkę i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Gotujemy jeszcze z 15 minut i dodajemy koncentrat pomidorowy. Można taką kapustę zaprawić zasmażką z mąki i tłuszczu ale nie koniecznie. Można też dodać koperek jak lubimy.

      file1263241987



      FORUM - bieżące dyskusje

      Ubrania hand made
      Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
      Fryzura na półmetek/połowinki
      Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
      Nauka niemieckiego
      Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
      Jęczmień znacznych rozmiarów
      Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...