Kapuśniak z kiełbasą

11 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 duża kapusta
    ½ kg kiełbasy
    1 duża cebula
    ½ kg żeberek
    1 marchew
    listek laurowy
    ziele angielskie
    sól
    koncentrat pomidorowy
    koper zielony

      Gotujemy żeberka, dodajemy pokrojoną kapustę, marchewkę i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Gotujemy jeszcze z 15 minut i dodajemy koncentrat pomidorowy. Można taką kapustę zaprawić zasmażką z mąki i tłuszczu ale nie koniecznie. Można też dodać koperek jak lubimy.

      file1263241987



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wydarzenia w Twoim mieście !
      Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
      Ploteczki - ogólny Off Topic :D
      A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
      Koronawirus - porady, obalanie mitó…
      U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
      Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
      Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...