Kapuśniaczki

5 marca 2013, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

KAPUŚNIACZKI
 
Na ciasto:
*0,5 kg mąki
*2 jajka
*5 dag drożdży
*1 szkl śmietany
*20 dag margaryny
*sól
Na farsz:
*50 dag kapusty kiszonej
*50 dag pieczarek
*1 cebula
*pieprz,sól
 
Z podanych składników na ciasto zagnieść dokładnie ciasto.
Kapustę gotować do momentu,aż przestanie być kwaśna.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę posiekać bardzo drobno.Wszystkie składniki na farsz dokładnie wymieszać
i doprawić.Ciasto rozwałkować i wycinać dowolnej wielkości prostokąty.
Na jednym końcu wyłożyć farsz i zawijać ruloniki.Końcówkę delikatnie zlepić.
Wierzch posmarować białkiem.Piec w 180 stopniach,aż kapuśniaczki się zarumienią.

file1362511804



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...