Kanie lub rydze z blachy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kanie lub rydze z blachy

14 września 2012, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Wiem… bez polotu – mało skomplikowane, absolutnie niewyrafinowane i do tego ciężkostrawne :)
Moje cudowne wspomnienie z dzieciństwa. Do dziś jest to jedno z moich ulubionych dań z grzybów. Ja zbieram kanie w Tatrach, rydze – w Bieszczadach, w zależności od tego gdzie spędzam urlop w moim menu króluje inne danie :)

Potrzebujesz:
świeże kanie/rydze (3 – 4 duże kapelusze na osobę, wiem z doświadczenia, że większa ilość grozi bólami brzucha)

czubata łyżka masła

sól

Jeśli masz piec kaflowy oczyszczone kapelusze grzybów połóż na rozgrzanej blasze i smaż 2-3 minuty. Przed podaniem posól grzyby.

Jeśli pieca nie posiadasz weź dużą żeliwną patelnię i rozgrzej na niej masło, na gorące masło połóż grzyby i smaż chwilę z obu stron. Koniecznie posól przed podaniem.

Zajadaj się świeżymi i gorącymi grzybami! :)

file1347610576



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...