Kanie marynowane

24 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    kanie – grzyby
    ocet
    cukier
    sól
    ziele angielskie
    listek laurowy

      Kanie przebieramy, myjemy, przekrawamy na połówki lub jak duże na mniejsze części. Wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy 10 minut. Odcedzamy, wkładamy do słoika i gotujemy zalewę octową wedle uznania. Ja robię z 2 szklanek wody, 1 octu, 1 łyżka soli i 2 cukru. Zalewamy kanie gotującą zalewą i przekręcamy słoik do góry dnem.

      file1264352175



      FORUM - bieżące dyskusje

      Reportaże, książki oparte na faktac…
      Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
      Klasyka literatury - do czego wraca…
      Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
      ulubione filmy
      Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
      Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
      "Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...