Kanie marynowane

24 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    kanie – grzyby
    ocet
    cukier
    sól
    ziele angielskie
    listek laurowy

      Kanie przebieramy, myjemy, przekrawamy na połówki lub jak duże na mniejsze części. Wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy 10 minut. Odcedzamy, wkładamy do słoika i gotujemy zalewę octową wedle uznania. Ja robię z 2 szklanek wody, 1 octu, 1 łyżka soli i 2 cukru. Zalewamy kanie gotującą zalewą i przekręcamy słoik do góry dnem.

      file1264352175



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....