Kanie marynowane

24 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    kanie – grzyby
    ocet
    cukier
    sól
    ziele angielskie
    listek laurowy

      Kanie przebieramy, myjemy, przekrawamy na połówki lub jak duże na mniejsze części. Wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy 10 minut. Odcedzamy, wkładamy do słoika i gotujemy zalewę octową wedle uznania. Ja robię z 2 szklanek wody, 1 octu, 1 łyżka soli i 2 cukru. Zalewamy kanie gotującą zalewą i przekręcamy słoik do góry dnem.

      file1264352175



      FORUM - bieżące dyskusje

      Zbieractwo - uciążliwy problem
      Jeśli masz miejsce na takie przydasie i nie sprawiają, że nie możesz się...
      Drewniane schody. Czy warto
      Po drewnianych schodach nie ma się jak skradać. Z czasem zaczną skrzypieć. :D
      kolor szminki jaki uzywasz najczesc…
      Jak dobieracie odcień szminki do swojej urody? Metodą prób i błędów?
      Dieta sałatkowa?
      Gdybym miała jeść same sałatki, szybko zatęskniłabym za ciepłym posiłkiem. Jak zauważyła PaTix, majonez,...