Kandyzowana cytryna

5 grudnia 2010, dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

3  cytryny wyszorować i umyć. Pokroić w plasterki i włożyć do rondelka, zalać wodą. Pogotować ok 5 min,odlać wodę i zalać ponownie wodą i wsypać ok 1 1/2 szkl cukru, 2 opakowania cukru waniliowego DELECTA. Pogotować ok 10 min. Z cukru i wody zacznie powstawać syrop. Cytryny wyjąć na tackę a by przeschły i obciekły z nadmiaru syropu. Tak przygotowanych cytryn i syropu można używać jako dodatek do ciast, herbaty.

file1291570765



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...