Kanapki z grillowanego bakłażana, grillowanej papryki, świeżego szpinaku i koziego sera

6 lipca 2014, dodał: Aneta76

Potrzebujemy:

2 bakłażany
2 garście liści młodego szpinaku
2 papryki (1 czerwona i 1 żółta)
kozi ser
oliwa z oliwek, sól, pieprz i świeże oregano

Umytego bakłażana pokroić na plastry o grubości około 1 cm. Paprykę umyć i pokroić również na plastry. Plastry bakłażana posmarować oliwą z oliwek, posypać świeżym oregano i lekko posolić. Na grillu (ruszcie) upiec plastry papryki a następnie plastry bakłażana około 2-3 minuty, aż będą miękkie i złociste. Na połowę grillowanych plastrów bakłażana położyć umyte i osuszone liście szpinaku, posypać oregano, położyć plaster dobrej jakości koziego sera, plaster upieczonej papryki i przykryć drugim plastrem upieczonego bakłażana. Grillować jeszcze chwilkę, aż ser lekko się rozpuści.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jakie gadżety reklamowe polecacie
Dobrym pomysłem są również kalendarze, wiszą na ścianie cały rok i są funkcjonalne....
klejenie butów
Buty noszę do szewca. Sama chyba nie umiałabym naprawić a szewc zrobi...
zakupy przez internet
Ja już nie umiem żyć bez internetowych zakupów :D . Właśnie wyglądam listonosza...
Co ugotować dziś na obiad?
U mnie dziś żółta fasolka szparagowa, mięsko z indyka i buraczki zapiekane