URODA I ZDROWIE

Kanapki z grillowanego bakłażana, grillowanej papryki, świeżego szpinaku i koziego sera

6 lipca 2014, dodał: Aneta76

Potrzebujemy:

2 bakłażany
2 garście liści młodego szpinaku
2 papryki (1 czerwona i 1 żółta)
kozi ser
oliwa z oliwek, sól, pieprz i świeże oregano

Umytego bakłażana pokroić na plastry o grubości około 1 cm. Paprykę umyć i pokroić również na plastry. Plastry bakłażana posmarować oliwą z oliwek, posypać świeżym oregano i lekko posolić. Na grillu (ruszcie) upiec plastry papryki a następnie plastry bakłażana około 2-3 minuty, aż będą miękkie i złociste. Na połowę grillowanych plastrów bakłażana położyć umyte i osuszone liście szpinaku, posypać oregano, położyć plaster dobrej jakości koziego sera, plaster upieczonej papryki i przykryć drugim plastrem upieczonego bakłażana. Grillować jeszcze chwilkę, aż ser lekko się rozpuści.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wypadające włosy
Trzeba działać. Na pewno nie będzie tak, że włosy z niczego zaczną wyglądać normalnie. Tutaj...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Uważam, że musisz wyeliminować węglowodany z diety i codziennie odwiedzać siłownię. Możesz także spróbować...
ogrodzenie
Ja mam ogrodzenie betonowe i bardzo ładnie wygląda. My mamy dom w kształcie kostki...
Medycyna estetyczna Wrocław
Ja bym sobie chciała zrobić usta, ale mąż pilnuje :D Grozi rozwodem...