Kalarepki faszerowane rybą wg Daniela

20 października 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Delikatne danie dla tych którzy nie jadają mięs a jadają ryby i dla wszystkich miłośników ryb . A Daniel to mój syn .

Czas : 1 godzina

Składniki :

2 kalarepki średniej wielkości
½ szklanki bardzo drobno pokrojonego mięsa ryby ( filet – ja użyłam karmazyna )
2 łyżki ugotowanego na pół miękko ryżu ( jak do gołąbków )
½ zeszklonej drobno pokrojonej cebuli
1 łyżka oleju
2 łyżki pokrojonego kopru
1 marchew
szczypta soli
szczypta pieprzu
4 szklanki wody
½ kostki bulionu rybnego Knorra ( lub warzywnego )
1 łyżka masła
sok z cytryny
szczypta cukru

Obrać i wydrążyć kalarepki ( to co się wydrąży odłożyć ) .Wymieszać mięso ryby , ryż , cebulę , koper .Posolić i popieprzyć. Napełnić kalarepki i ułożyć w garnku ( takim o objętości 1,5 -2 litrów ) .Pokroić wydrążone z kalarepek kawałki .Pokroić w plasterki obraną marchew. Wsypać do garnka obok całych kalarepek .Zalać wodą . Dodać bulion .Dusić na średnim gazie aż kalarepki będą miękkie ( ok. .45 minut ). Na patelni rozpuścić masło , przełożyć na nie kalarepki i wyjęte łyżką cedzakową kawałki marchewki i kalarepek z drążenia . Podlać odrobiną wywaru. Doprawić sokiem z cytryny i odrobiną cukru . Chwilę podgrzewać .
Podawać z ziemniakami z wody.
Można również zrobić na maśle delikatną zasmażkę i rozprowadzić ją wywarem a potem dodać słodkiej śmietanki .Doprawić sos do smaku i włożyć do niego wyjęte z wywaru marchew i kawałki kalarepki.

file1256052456

Przepis dodany przez: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.