Kalarepka z marchewką -kremowa

19 marca 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo prosta jarzynka zrobiona trochę inaczej .

Czas : 20 minut

Składniki :

1 kalarepka

3 marchewki ( najlepiej młode )

szczypta soli

szczypta cukru

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżka masła

¼ szklanki słodkiej śmietanki

1 łyżka sera topionego kremowego ( używam Goudy do smarowania )

2 łyżki usiekanego koperku

Obrać kalarepkę i marchewki. Pokroić w słupki . Zalać dwoma szklankami wody. Lekko osolić i ocukrzyć . Gotować 15 minut. Odcedzić .Dodać masło, koper, śmietankę, ser topiony i sok z cytryny. Delikatnie zamieszać i dusić odkryte 2 minuty.

Wodę z gotowania jarzyn użyć jako bazę do zupy jarzynowej , koperkowej, kalarepowej itp.

file1269017431



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.