Kalafiorowe różyczki w panierce

28 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • kalafior
  • jajko
  • bułka tarta
  • vegeta
  • sól
  • masło

Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie – nie za długo, na wyczucie, tak aby nie był rozgotowany. Następnie roztrzepujemy jajko, wsypujemy do niego łyżeczkę vegety. Różyczki kalafiora maczamy z każdej strony w jajku, następnie obsypujemy bułką tartą. Różyczki smażymy na maśle do lekkiego zrumienienia. Bardzo dobrze smakuje na zimno – jako śniadanie lub dodatek do mięs.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....