Kalafiorowe różyczki w panierce

28 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • kalafior
  • jajko
  • bułka tarta
  • vegeta
  • sól
  • masło

Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie – nie za długo, na wyczucie, tak aby nie był rozgotowany. Następnie roztrzepujemy jajko, wsypujemy do niego łyżeczkę vegety. Różyczki kalafiora maczamy z każdej strony w jajku, następnie obsypujemy bułką tartą. Różyczki smażymy na maśle do lekkiego zrumienienia. Bardzo dobrze smakuje na zimno – jako śniadanie lub dodatek do mięs.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...