Kalafiorowe kotlety

28 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kalafior (ok.. 50 dkg)

1 szklanka bułki tartej

2 jajka

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka mielonego kolorowego pieprzu

1 łyżeczka soli

bułka tarta do panierowania

olej do smażenia

Wykonanie:

Kalafiora gotujemy na parze przez 10 minut (ma być twardawy). Wyjmujemy, pozostawiamy do przestygnięcia, następnie mielimy maszynką o najgrubszym sicie. Dodajemy resztę składników i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Smacznego!

file1256729871



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...