Kalafiorowe kotlety

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kalafior (ok.. 50 dkg)

1 szklanka bułki tartej

2 jajka

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka mielonego kolorowego pieprzu

1 łyżeczka soli

bułka tarta do panierowania

olej do smażenia

Wykonanie:

Kalafiora gotujemy na parze przez 10 minut (ma być twardawy). Wyjmujemy, pozostawiamy do przestygnięcia, następnie mielimy maszynką o najgrubszym sicie. Dodajemy resztę składników i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Smacznego!

file1256729871



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...