Kalafiorowa zielona pagoda

22 października 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię kalafiory. A zielony cenię sobie nie tylko za smak , ale i za fantastyczny wygląd. Kojarzy mi się z taką orientalna pagodą

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 zielony kalafior
  • sól
  • cukier
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 łyżki usiekanego koperku

file1287762858

Kalafior oczyścić z liści i wyciąć ile się da głąba ( tak by kalafior się nie rozpadał w gotowaniu ). Włożyć do wysokiego garnka , zalać wodą , osolić ( 1 łyżeczka ), dodać cukier ( 1 łyżeczka ) i gotować aż będzie miękki. Zarumienić na maśle bułkę tartą. Wyjąć ostrożnie kalafior z garnka .Podawać w całości lub podzielony na różyczki polany masłem z bułką tartą . Posypać koperkiem .

Może byś samodzielnym daniem z ziemniakami z wody lub dodatkiem do II dań.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....