Kaczka w czerwonym winie

25 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kaczka 1 szt
  • margaryna Kasia 1 łyżka
  • czerwone wytrawne 2 szkl
  • cebula2 szt
  • liść laurowy 1 szt
  • marchew 1  mała
  • woda do podlania
  • wegeta
  • majeranek suszony
  • sok z cytryny
  • ziele angielskie

sposób przyrządzenia

Kaczkę porcjujemy na części, posypujemy wegetą odstawiamy na 10 minut. W rondlu rozgrzewamy  margarynę wkładamy kaczkę i opiekamy z obu stron. Dodajemy pokrojoną grubo cebulę, liść laurowy, pokrojoną drobniutko marchewkę i ziele posypujemy majerankiem, prużymy pilnujemy aby się nie przypaliła. Nadmiar wytopionego tłuszczu  odlewamy. Podlewamy winem i dodajemy sok z cytryny prużymy do miękkości, jeśli płyn  wyparuje podlewamy wodą

file1267101040



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...