Kaczka w czerwonym winie

25 lutego 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kaczka 1 szt
  • margaryna Kasia 1 łyżka
  • czerwone wytrawne 2 szkl
  • cebula2 szt
  • liść laurowy 1 szt
  • marchew 1  mała
  • woda do podlania
  • wegeta
  • majeranek suszony
  • sok z cytryny
  • ziele angielskie

sposób przyrządzenia

Kaczkę porcjujemy na części, posypujemy wegetą odstawiamy na 10 minut. W rondlu rozgrzewamy  margarynę wkładamy kaczkę i opiekamy z obu stron. Dodajemy pokrojoną grubo cebulę, liść laurowy, pokrojoną drobniutko marchewkę i ziele posypujemy majerankiem, prużymy pilnujemy aby się nie przypaliła. Nadmiar wytopionego tłuszczu  odlewamy. Podlewamy winem i dodajemy sok z cytryny prużymy do miękkości, jeśli płyn  wyparuje podlewamy wodą

file1267101040



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....