Kaczka w czerwonym winie

25 lutego 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kaczka 1 szt
  • margaryna Kasia 1 łyżka
  • czerwone wytrawne 2 szkl
  • cebula2 szt
  • liść laurowy 1 szt
  • marchew 1  mała
  • woda do podlania
  • wegeta
  • majeranek suszony
  • sok z cytryny
  • ziele angielskie

sposób przyrządzenia

Kaczkę porcjujemy na części, posypujemy wegetą odstawiamy na 10 minut. W rondlu rozgrzewamy  margarynę wkładamy kaczkę i opiekamy z obu stron. Dodajemy pokrojoną grubo cebulę, liść laurowy, pokrojoną drobniutko marchewkę i ziele posypujemy majerankiem, prużymy pilnujemy aby się nie przypaliła. Nadmiar wytopionego tłuszczu  odlewamy. Podlewamy winem i dodajemy sok z cytryny prużymy do miękkości, jeśli płyn  wyparuje podlewamy wodą

file1267101040



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...