Kaczka w czerwonym winie

25 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kaczka 1 szt
  • margaryna Kasia 1 łyżka
  • czerwone wytrawne 2 szkl
  • cebula2 szt
  • liść laurowy 1 szt
  • marchew 1  mała
  • woda do podlania
  • wegeta
  • majeranek suszony
  • sok z cytryny
  • ziele angielskie

sposób przyrządzenia

Kaczkę porcjujemy na części, posypujemy wegetą odstawiamy na 10 minut. W rondlu rozgrzewamy  margarynę wkładamy kaczkę i opiekamy z obu stron. Dodajemy pokrojoną grubo cebulę, liść laurowy, pokrojoną drobniutko marchewkę i ziele posypujemy majerankiem, prużymy pilnujemy aby się nie przypaliła. Nadmiar wytopionego tłuszczu  odlewamy. Podlewamy winem i dodajemy sok z cytryny prużymy do miękkości, jeśli płyn  wyparuje podlewamy wodą

file1267101040



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...