Kacze udko

13 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki

*  rosół – bulion z kostki 1 szklanka
* udko kacze 1 szt
* masło 1 łyżeczka
* śmietana 1 łyżka
* wino czerwone wytrawne 50 ml
* cytryna 1 plasterek
* sól
* listek laurowy
* majeranek
* pieprz

Udko obsmażamy na maśle, na rumiano podlewamy rosołem i gotujemy na małym ogniu. Do gotowanego udka dodać listek. Kiedy mięso będzie na wpół miękkie dolać wino i dusić, pilnować aby sos się nie wygotował w razie potrzeby podlać wodą. Kiedy mięso będzie miękkie dodać plasterek cytryny i posypać majerankiem, chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę rozrobić z sosem dodać do udka.

file1268483420



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...