Kacze udko

13 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki

*  rosół – bulion z kostki 1 szklanka
* udko kacze 1 szt
* masło 1 łyżeczka
* śmietana 1 łyżka
* wino czerwone wytrawne 50 ml
* cytryna 1 plasterek
* sól
* listek laurowy
* majeranek
* pieprz

Udko obsmażamy na maśle, na rumiano podlewamy rosołem i gotujemy na małym ogniu. Do gotowanego udka dodać listek. Kiedy mięso będzie na wpół miękkie dolać wino i dusić, pilnować aby sos się nie wygotował w razie potrzeby podlać wodą. Kiedy mięso będzie miękkie dodać plasterek cytryny i posypać majerankiem, chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę rozrobić z sosem dodać do udka.

file1268483420



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...