Kacze udko

13 marca 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki

*  rosół – bulion z kostki 1 szklanka
* udko kacze 1 szt
* masło 1 łyżeczka
* śmietana 1 łyżka
* wino czerwone wytrawne 50 ml
* cytryna 1 plasterek
* sól
* listek laurowy
* majeranek
* pieprz

Udko obsmażamy na maśle, na rumiano podlewamy rosołem i gotujemy na małym ogniu. Do gotowanego udka dodać listek. Kiedy mięso będzie na wpół miękkie dolać wino i dusić, pilnować aby sos się nie wygotował w razie potrzeby podlać wodą. Kiedy mięso będzie miękkie dodać plasterek cytryny i posypać majerankiem, chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę rozrobić z sosem dodać do udka.

file1268483420



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....