Kacze udko

13 marca 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki

*  rosół – bulion z kostki 1 szklanka
* udko kacze 1 szt
* masło 1 łyżeczka
* śmietana 1 łyżka
* wino czerwone wytrawne 50 ml
* cytryna 1 plasterek
* sól
* listek laurowy
* majeranek
* pieprz

Udko obsmażamy na maśle, na rumiano podlewamy rosołem i gotujemy na małym ogniu. Do gotowanego udka dodać listek. Kiedy mięso będzie na wpół miękkie dolać wino i dusić, pilnować aby sos się nie wygotował w razie potrzeby podlać wodą. Kiedy mięso będzie miękkie dodać plasterek cytryny i posypać majerankiem, chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę rozrobić z sosem dodać do udka.

file1268483420



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....